Over ons

Op 4 mei vindt in bijna elke gemeente van Nederland een herdenking plaats in het kader van de nationale dodenherdenking, zo ook in Zevenaar. In Zevenaar organiseren wij, als werkgroep, jaarlijks de 4 mei herdenking met een bijeenkomst in het Musiater, een stille tocht en de twee minuten stilte op het Raadhuisplein. De 4 mei werkgroep van Zevenaar vindt het belangrijk dat niet alleen de landelijk bekende verhalen worden verteld, maar ook de lokale oorlogsverhalen. Daarom zijn wij een aantal jaren geleden gestart met de wandeling. Dit is een wandeling door het centrum van Zevenaar, waarbij bezoekers met een gids langs verschillende vertellers lopen. Vertellers van alle leeftijden vertellen hun eigen verhaal of dat van een ander die het zelf helaas niet meer kan vertellen. 

In het kader van 75 jaar vrijheid is het idee ontstaan om de wandeling altijd toegankelijk te maken en niet alleen op 4 mei. De oorlogsverhalen zijn vastgelegd in een boekje dat in het jaar 2020 uitgegeven is. De verhalen vindt u ook op deze website. Zo kunt u zelf langs de verschillende plekken lopen. Deze punten zijn te herkennen aan de ANWB bordjes. Op deze bordjes staat een klein stukje tekst en voor meer informatie kunt u de QR-code scannen.

Wanneer u de QR-code scant, komt u op deze site en kunt u verder lezen over de betreffende plek onder het kopje wandeling.

Werkgroep 4 mei herdenking Zevenaar

Klik hier voor de activiteiten van de herdenking 2022

fakkel-cmyk.png